If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Originally posted by noise0 A vole compro la carne fresca e la metto nel freezer, un tipo mi ha detto che in queto modo si "rovinano" parte delle proteine...
sara vero?????
Non conosco reazioni di degradazione proteica a freddo. Ne conosco invece moltissime che avvengono a caldo.
Prima di tutto, la surgelazione non puoi farla a casa dove puoi solo congelarla
Cmq se congelata fresca, diciamo che non ci sono pericoli, al massimo perderà delle caratteristiche per quel che riguarda il sapore, gli aromi ecc.
Quello cui devi stare attento, è non ricongelare cibo che hai scongelato.
Una volta tolto dal frizer devi consumare tutto il prodotto, non puoi farlo disciogliere per poi rimetterlo dentro, oltre a rovinare il prodotto, rischi di attivare una serie di microorganismi che bene non fanno proprio.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Commenta