If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ciao! scusatemi, ho un dubbio da zio.....mi capita di occuparmi della mia nipotina ..ha 8 anni e cerco di cucinarle un po' di tutto..lei ama molto le puree, per cui ho adottato la strategia di proporle i legumi sotto questa forma. Mi chiedo però se frullati con l'aggeggio a immersione (non passati al passaverdura),perdano parte delle loro proprietà, anche come fibre ecc...
Sminuzzando i legumi meccanicamente di solito, rendi i nutrienti più facilmente accessibili(li separi dalla fibra), è la cottura che va ad alterarne la struttura molecolare di questi ultimi (e quindi ne distruggi qualcuno).
Per darti un'idea qualitativa le molecole sbattono violentemente fra loro per via del calore e si rompono.
Quindi come direbbe qualcuno, frullato è meglio!
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Commenta